Pénzügy

A legfurább jelző, amit Orbánra aggattak

Keri-Laszlo(210x140).jpg (Kéri László)
Keri-Laszlo(210x140).jpg (Kéri László)

Nem is akárki, egykori tanára mondta a kormányfőről, hogy ő „lehet a politika Koplárovics Bélája”.

Kéri László az ATV-ben emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor lassan számára olyanná válik, mint a magyar focista, aki egyszer rúgott egy gólt, de soha többé nem jött vele szembe a kapu. Ő a kormányfő 25 évvel ezelőtti szereplését tartja olyannak, mint Koplárovics Béla legendás gólját a Manchester United ellen. A 90. percben.

Az elemző arra a hírre reagált így, hogy Orbán Viktor utasította a minisztériumokat, hogy vegyék ki pénzüket a Quaestorból, de az embereknek nem szólt, hogy veszélyben a megtakarításuk. Kéri szerint már azt sem tudni, mit tud a kormány és mit nem, mert a kormányzati kommunikáció lassan minden nap összeomlik csakúgy, mint a netadó, az útdíj, a vasárnapi zárva tartás ügyében.

Az ellenőrzési rendszer nem működik, a kormányzat magyarázatokat holnapra lecserélik – mondta Kéri, aki szerint az egyik legsúlyosabb probléma, hogy mindenre az első és a végső szót Orbán mondja ki. A politológus szerint az elmúlt 25 év nagy ügyeihez hasonlóan most sem fogjuk megtudni, mi történt, a kormány sem bukik bele a Quaestor-ügybe, de tüntetni azért kell, hogy ne gondolják, hogy hülyék vagyunk. Kéri Lászlót nem lepné meg, ha annak, ami történik, köze lenne Simicskához.

Koplárovics Béla lezárta a múltját. Egy kis osztrák faluban él családjával, betanított gyári munkásként dolgozik egy repülőgép-alkatrészeket gyártó cégnél. Az osztrák ötödik ligában, amatőrként, munka után focizik. Az egykori sportolót néhány hete a Nemzeti Sport találta meg Utzenaichban. Akkor mondta, nem vágyik rá, hogy bárki keresse, civil lett, lezárta a múltat, és már nem szívesen beszélt a legendás gólról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik