Pénzügy

Külügy: Az emberek váltak bizalmatlanná, azért csődölt be a Quaestor

Kulugyminiszterium(960x640).jpg (külügyminisztérium, )
Kulugyminiszterium(960x640).jpg (külügyminisztérium, )

A Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szerint nekik semilyen információjuk nem volt, csak a piaci folyamatokat követték.

A Küküm az alábbi közleményt adta ki, arra reagálva, hogy állítólag előre tudtak arról, hogy a Quaestor csődbe fog menni. 

“A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden olyan vádat a leghatározottabban visszautasít, amely szerint törvénytelen információi voltak a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és háttérintézményeinek semmilyen törvénytelen információi nem voltak, következésképp a KKM és háttérintézményei semmilyen információt nem tudtak eltitkolni.

A Quaestor csődjét – mint az közismert – az okozta, hogy a Buda-Cash és a Hungária értékpapír bedőlése után az emberek bizalmatlanná váltak a brókercégekkel szemben, elkezdték kivenni a pénzüket a Quaestortól, és a cég egy idő után nem tudta biztosítani a kötvények ellenértékét.

Semmilyen titkos információról nincs tehát szó, az említett ügyfelekhez hasonlóan járt el az MNKH is, amikor a miniszterelnöki utasításnak megfelelően a tőkéjét kivette a Quaestortól. Az MNKH vezetői ezt a döntést, látva a piaci folyamatokat a miniszterelnöki utasításnak megfelelően hozták meg.”

Ezzel csak egy probléma van. A külügy háttérintézményei még azelőtt vették ki a pénzüket a Quaestorból, hogy a cég bejelentette volna, hogy öncsődöt jelent (még mindig nem tette meg). Ezért az emberek nagy része csak azután akarta kivenni a pénzét, ha tudta, hogy a külügy már rég távozott a befektetéseivel. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik