Pénzügy

Rémhírek terjednek az Erstéről

Erste-Bank(430x286).jpg (erste, erste bank, )
Erste-Bank(430x286).jpg (erste, erste bank, )

Hajdú-Biharban megrohamozták a bank fiókjait. Valójában nincs baj az Ersténél, a pánikkeltőket viszont feljelentik.

Futótűzként kezdett terjedni szerdán délután az a rémhír, hogy bajban van az Erste Bank és pár órán belül csődvédelembe menekül. Telefonon, SMS-ben és az interneten is körbement az értesülés, a Dehir.hu azt írja: az egyik debreceni Erste-fiókba 150 ügyfél ment be, kint is sokan álltak sorba. A rendőrök is kiérkeztek, de nem volt szükség intézkedésre, az ügyfelek, miután elmondták nekik, hogy álhír terjed, megnyugodtak és hazamentek.

Az Erste közleményt tett közzé, ebben azt írják, hogy saját fiókjaiban és telefonos ügyfélszolgálatukon is nagy ügyfélérdeklődést váltott ki az álhír, melynek terjesztőivel szemben a bankcsoport büntetőfeljelentést tett. A hír azért is alaptalan, mert az Erste a régió egyik legerősebb bankcsoportja, jelentős tőkeereje és pénzügyi háttere van. A forintosításból adódó veszteségek, a devizahitelesekkel való elszámolás ellenére 2014 utolsó negyedévét pozitív eredménnyel zárták.

A rémhírterjesztésnek egyébként komoly negatív következményei lehetnek, a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik