Pénzügy

Quaestor-botrány: ismeretlen tettes ellen zajlik nyomozás

A börtönviselt közmunkásból lett vezérigazgatónál is jártak a rendőrök.

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a rendőrséget, hogy a Magyar Nemzet megírta: kedd este egyenruhások keresték fel Orgován Bélát, akit március közepén, a botrány kirobbanása után a Quaestor-csoport vezetőjévé neveztek ki.

A rendőrség válaszként annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen, csalás bűntett gyanújával folytatnak nyomozást, de a folyamatban lévő eljárásról nem áll módjukban ennél többet közölni.

A tápiósági Orgován Béláról a helyiek azt mondják: élete nagy részében munkanélküli volt, börtönben ült, középfokú végzettsége sincs és legutóbb közmunkásként dolgozott.

A március 9-én csődbe ment Quaestornál a külügyminisztérium háttérintézményei is több milliárd forintot helyeztek el, ezt röviddel a brókercég bedőlése előtt kivették. Megírtuk: a Fidesz-frakció egyik tagja már napokkal korábban arról beszélt, hogy baj lesz a Quaestornál, Orbán Viktor miniszterelnök pedig azt nyilatkozta: ő adott utasítást a Buda-Cash bedőlése után, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott közpénzeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik