Pénzügy

A szürke a hőszigetelésben is extrát jelent

szigeteles(210x140).jpg (szigetelés)
szigeteles(210x140).jpg (szigetelés)

Ha sokba kerül a fűtés, és a család nőtagjai még így is panaszkodtak a hidegre, akkor ideje hogy energiatakarékosabbá tegye lakását. Most kedvezmény és pályázat is segítheti ebben.

Elege van abból, hogy sosincs elég meleg a lakásban, valaki mindig fázik, miközben úgy érzi, a rezsicsökkentés mellett is elég húzós a fűtésszámla? Jó hírünk van! Most több kedvező lehetőséget is kihasználhat ahhoz, hogy a hőszigetelés korszerűsítésével megoldja gondjait.

Hőszigetelés – miért érdemes most foglalkozni vele?

Ennek egyik jó oka lehet, hogy március 9-étől új, 10 milliárd forintos pályázat indult az Otthon Melege projekten belül, amelyen társasházak és lakásszövetkezetek is indulhatnak. A támogatás utólagos, mértéke akár 50 százalékos is lehet.

A pályázaton azok a lakóközösségek vehetnek részt, amelyeknél tulajdoni hányad szerint legalább a tulajdonosok 51 százaléka támogatja a korszerűsítést. Ami még jó hír, hogy nincs pályázati díj.

Ha kíváncsi, mekkora lakóközösségek indulhatnak, milyen korú házakkal és az elért energetikai megtakarításhoz képest mennyi állami támogatást kaphatnak, kattintson!

Ezen kívül az is ösztönözheti, hogy ne halogassa tovább a hőszigetelést, hogy most kedvezményes áron szerezheti be a címben említett színű GRAFIT® REFLEX homlokzati hőszigetelő lemezt, amelynek kiváló minőségét a gyártó garantálja.

Miért nyerő szín a szürke?

Azt írtuk, adjon főszerepet a szürkének, ha hőszigetelést tervez. Nem véletlenül. A szürke színű GRAFIT® REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez ugyanis különleges alapanyagának köszönhetően lényegesen jobban védi a falat a téli hidegtől, és a nyári forróságtól, mint a fehér lapok. Egyik oldalán fényvisszaverő festékréteg is van, amely erős napsütésben meggátolja, hogy a felület túlzottan felmelegedjen.

A szürke egyébként a legenergiatakarékosabb passzívházaknál is kedvelt szigetelőanyag, tehát egészen biztosan látványos eredményt lehet vele elérni.

A szín mellett a vastagság is lényeges, ha azt szeretnénk, hogy a szigetelés a hőhidak ellen is védjen, vagyis ne tapasztaljunk nedvesedést, penészesedést. A szigetelés vastagsága ráadásul nem befolyásolja jelentősen a felújítás költségét, ezért ezen nem érdemes spórolnia.

Mennyi idő alatt térül meg?

A pénzben nem mérhető kényelmi előnyökön túl elmondható, hogy a plusz hőszigetelés viszonylag rövid idő – átlagban 3-5 év – alatt térül meg. A jó minőségű anyagokból, jól kivitelezett homlokzati hőszigetelő-rendszer ezen felül még 25-30 évig szolgálhatja a ház lakóit. Ezalatt az idő alatt pedig folyamatosan jelentkezik a fűtésszámlában a megtakarítás, ami már tiszta haszon.

Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy most akciós az extra hatékony szürke szigetelőanyag, és az Otthon Melege pályázat révén a beruházás összegének akár felét is visszakaphatják a nyertes lakóközösségek, akkor még egyértelműbb, hogy ez egy olyan ziccer, amit nem szabad kihagyni.

Tudja meg hát mihamarabb, milyen vastag hőszigetelés kell az ön falainak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik