csatornafedel(960x640).jpg (csatornafedél, )
Pénzügy

Csatornamaffia garázdálkodik Monoron

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 03. 24. 08:50

A csalók azzal csengetnek be, hogy csatornatisztítási munkákat kell végezniük, és ezért a „tevékenységért" súlyos összegeket gombolnak le a lakóktól, köztük idős emberektől.

Korábban a témában:

A Monori Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint 2015. március 10-én feljelentést tett egy időskorú monori asszony, aki szintén a csalók áldozata lett. Elmondása szerint házánál megjelent három ismeretlen férfi, akik közölték vele, hogy kötelező csatorna-tisztítási munkálatokat kell végezniük.

Az idős asszony ezt hallván beengedte őket az ingatlanába, ahol a három férfi úgy különféle tevékenységet végezett és munkájukért a sértettől több mint 80 ezer forint készpénzt kértek, melyet az idős asszony ki is fizetett.
A fentiek kapcsán a rendőrség a postaládákba eljuttatott hirdetményben hívta fel a lakosság figyelmét, hogy az önkormányzat nem bízott meg egyetlen vállalkozást sem csatornatisztítás elvégzésével. Tanácsolják, hogy amennyiben hasonló ürüggyel csönget be valaki a házhoz, az ismeretleneket ne engedjék be, továbbá semmiképpen ne fizessék ki részükre az irreálisan magas munkadíjat.

Az nem derül ki a tájékoztatóból, hogy vajon Vecsésen is jártak-e már a csalók. Mindenesetre az ottani önkormányzat szintén a postaládákba helyezte figyelmeztetését, mely szerint a város önkormányzata sem bízott meg egyetlen vállalkozást sem csatornatisztítással. A csatornatisztításra náluk csak a szolgáltató DPMV jogosult.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.