Pénzügy

Valódi luxus vagy átverés?

Lakaskulcs(210x140).jpg (lakáskulcs, )
Lakaskulcs(210x140).jpg (lakáskulcs, )

Az új építésű lakásokból tavaly másfélszer annyi fogyott mint egy éve. A friss kínálatban előfordulnak egymillió feletti négyzetméterárak is, csak kérdés, megéri-e ezeket megvenni.

A főváros új építésű lakásai között böngészett a Portfolio.hu. Arra keresték a választ, hogy vajon a valódi luxusért kell-e esetenként 1 millió forinthoz közeli négyzetméterárat fizetni, vagy csak a környéket nem ismerő külföldiek naivitásában reménykednek a fejlesztők.

Ehhez kigyűjtötték a legalább 20 lakásos és minimum 30 százalékban eladatlan projektek adatait, amelyekből 22 darabot találtak – vagy már átadva, vagy még épülőfélben.

Megjegyzik, hogy ha valakinek megtetszene az egyik új építésű lakás, valószínűleg mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Az átlagos árszint ugyanis a lap szerint folyamatosan nő: az idén megépülő projektek lakásainak átlagos hirdetési ára várhatóan meghaladja majd a 450 ezer forintot négyzetméterenként.

Azt is elárulják, szerintük melyik kiválasztott lakás luxuskategóriás, és melyik az, amelyikre nem ragasztanák rá ezt a jelzőt. Kíváncsi erre? Kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik