Pénzügy

13 Facebook-tipp, álláskeresőknek

facebook (facebook)
facebook (facebook)

Van néhány szabály, vagy inkább ajánlás, amit érdemes figyelembe vennünk a munkahelykeresés idején, ha a legnagyobb közösségi oldalon ügyködünk.

Aki a Facebooknak akar dolgozni…

Mivel a kiválasztással foglalkozó szakemberek szinte mindig rákeresnek már az állásra esélyes jelölt Facebook-profiljára, nem árt erre is gondolnunk, amikor posztolgatunk, jelölgetünk, stb. Íme 13 ezzel kapcsolatos jó tanács a Profession.hu.tól.

1. Legyünk lojálisak munkahelyünkhöz akkor is, ha már aktívan keresünk új állást!

Nagyon rossz fényt vethet ránk, ha publikusan megjegyzéseket teszünk a leendő főnökünkre, munkatársainkra vagy éppen a leterheltségünkre. Ne panaszkodjunk, hanem cselekedjünk: fejlesszük tovább önéletrajzunkat, és pályázzunk minél több helyre!

2. Ne jelöljük vissza a fél világot!

Igaz, hogy rokonainkat nem magunk választjuk, ám ismerőseinket igen. Ne jelöljünk vissza bárkit, csak azokat, akikkel valóban tartani szeretnénk a kapcsolatot ezen a fórumon is. Minél jobban felhígul az ismeretségi körünk, annál nagyobb eséllyel szerzünk olyan ismerősöket, akik ránk nézve negatív viselkedésre hajlamosak. Mondjuk, felteszünk egy egész alakos fotót, és túlságosan közönséges tetszésnyilvánítás érkezik a nemkívánatos személyektől. Nem érdemes ezt kockáztatni.

3. Ne posztoljunk ki minden kutya fülét!

A magánélet privát szféra – a Facebook-ismerősökre sem tartozik minden. Még a kisbabánk ultrahangos képe is túlságosan intimnek számít, gondoljunk csak bele! Tehát ne tegyünk a kirakatba olyan momentumot, amire nem feltétlenül kíváncsi a leendő főnökünk vagy a munkatársaink.

4. Gondoljuk meg, milyen ügyekhez csatlakozunk!

Sok-sok meghívás érkezhet különböző eseményekre, csoportokba. Egyáltalán nem kötelező ezekre reagálnunk, mindig vizsgáljuk felül, mielőtt cselekednénk. Ha csatlakozunk egy-egy ügyhöz, közösséghez, az egy újabb lenyomat a személyiségünkre nézve is. Sose feledjük, hogy egy teljesen ismeretlen személy fejével is mérlegelnünk kell: valóban belepasszol ez az egyéniségünkbe?

5. Ne legyünk bombázók!

Az jó dolog, ha szociálisan érzékenyek vagyunk, de ha naponta több megosztásunkkal is bombázzuk az ismerőseink hirdetőfalát, akkor már átesünk a ló másik oldalára. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok vírust terjeszthetünk így, és ez a fajta digitális naivitás sem vet jó fényt ránk ha mondjuk egy felelősségteljes, új állásra pályázunk éppen.

A többi tippért kattintson, vagy látogasson el a Profession.hu Facebook-oldalára, ahol rengeteg hasznos álláskeresési ötlettel találkozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik