rogán antal (rogán antal, )
Pénzügy

Buda-Cash-ügy – Rogán szerint ők voltak a hibásak

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 03. 10. 12:39

A parlament gazdasági bizottságának elnöke úgy látja, a visszaéléseket már 2010-ben meg lehetett volna állítani, ha már akkor megfelelően működik a pénzügyi felügyelet.

Korábban a témában:

Brókerbotrányok

A Buda-Cashnél tapasztalt visszaéléseket már 2010 májusában meg lehetett volna állítani, ha a felügyeleti vizsgálatot akkor ugyanolyan hatékonyan hajtották volna végre, mint ahogy azt most a Magyar Nemzeti Bank megtette – mondta Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke a testület keddi ülését követően újságíróknak.

Rogán Antal kiemelte: a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a keddi bizottsági ülésen világossá tette, hogy a Buda-Cashnél már 2010 májusában legalább 45 milliárd forint hiányzott.

A Buda-Cash-ügy esetében egyetlen keményen dolgozó ember sem veszítette el a betétjét, ehhez szükség volt a Magyar Nemzeti Bank hatékony fellépésére, szükség volt a korábban elfogadott bankszanálási törvényre, arra, hogy Magyarországon hatékony pénzügyi felügyelet működjék, és ezt támogató intézményekre, amelyek lehetővé tették a visszásságok azonnali feltárását – mondta.

Hangsúlyozta: több tanulsága is volt a bizottsági ülésnek, először is az, hogy évtizedes pénzügyi korrupció zajlott Magyarországon, és ennek feltárására és megakadályozására egyedül a Fidesz-KDNP által támogatott kormány és az általuk megerősített Magyar Nemzeti Bank volt képes.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.