Pénzügy

Brókerügy: a külügy szerződést bont a Quaestorral

külügyminisztérium (külügyminisztérium)
külügyminisztérium (külügyminisztérium)

Alighogy bejelentette a cég az öncsődöt és az MNB elrendelte az újabb brókercég engedélyének felfüggesztését, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) is azonnal lépett.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel – közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Mint írták, a Quaestor csoport hétfő esti bejelentése nyomán a minisztérium azonnali hatállyal felbontja az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére vonatkozó szerződéseket a Quaestor csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: azért mondták fel a szerződéseket, mert már nem látták biztosítottnak a moszkvai vízumközpont és az isztambuli kereskedőház zavartalan működését.

Hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft. Indoklása szerint a Buda-Cash-botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését, a kialakult pánik során ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.

A jegybank pedig kedden reggel döntött az újabb brókercég engedélyének részleges felfüggesztéséről. Kedden felügyeleti biztost is kirendelhetnek is az intézményhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik