Pénzügy

A Quaestor az ügyfelek türelmét kéri

broker(210x140).jpg (bróker, üzletember, tőzsde, vállalatvezető, cégvezető, )
broker(210x140).jpg (bróker, üzletember, tőzsde, vállalatvezető, cégvezető, )

Technikai döntés volt az önmagunkkal szembeni csődeljárás a kitört pánik miatt. Bíznak abban, hogy vagyonukból minden ügyfél a pénzéhez juthat. Az MNB-vel mindenben együttműködnek.

Viszont!

A QUAESTOR közleményben magyarázta meg, miért kértek őncsődöt, és mit várnak tőle. Mint írják, a Buda-Cash Brókerházban történt visszaélések és bűncselekmények miatt a pénzügyi szolgáltatók iránti bizalom kritikusan megrendült. A Buda-Cash-botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, ami lehetetlenné tette a piac normális működését. Ezt a helyzetet felerősítette a Hungária Értékpapír Zrt. ügye is.

A visszafizetés jelenleg nem lehetséges

A QUAESTOR Csoport 25 éve van jelen többek között a pénz- és tőkepiacokon is. A cégcsoport vállalati kötvénykibocsátásokkal is finanszírozta növekedését, működését és befektetéseit. A kialakult pánik során ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a QUAESTOR Csoport likvid pénzügyi eszközeit.

A kötvények forgalmazójánál, a QUAESTOR Értékpapír Zrt.-nél vezetett ügyfélszámlákon ügyfeleink egyéb pénz- és értékpapírvagyona, azaz részvények, állampapírok, stb. rendelkezésre állnak, de a kötvények visszafizetése jelenleg nem lehetséges.

Apropó, pánik!

Idő kell

Kedden Tarsoly Csaba személyesen tájékoztatta az MNB illetékes vezetőjét erről, valamint arról, hogy a rendkívüli mértékben megnövekedett kötvényeladási igények miatt a kötvényeket kibocsátó QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Kft. öncsődöt kénytelen jelenteni. Ennek érdekében a megkezdődött felügyeleti vizsgálat során a társaság együttműködik – hangsúlyozta.

Teszik mindezt annak érdekében, hogy a csődeljárásra rendelkezésre álló idő alatt meg lehessen kísérelni a kötvények refinanszírozását. Idő szükséges ahhoz is, hogy a QUAESTOR Csoport teljes ingatlan és egyéb innovatív projekt portfolióját megvalósítsa, értékesítse vagy átadja.

Technikai döntés volt

Az önmagukkal szembeni csődeljárás technikai döntés részükről, “mert cégcsoportunknak van vagyona és jövőértékű vagyona, így ebből minden ügyfél a pénzéhez juthat” – állítják.

A kötvények visszafizetéséhez szükséges pénz megteremtése csak piaci eszközökkel lehetetlen, ahogyan a világ számos nagy bankjának, biztosítójának és kötvénykibocsátójának is az állam segítségét kellett kérnie, így a mai napon ők is ezt kérték.

Úgy vélik, a csődvédelem alatt rendelkezésre álló idő lehetővé teszi, hogy a kötvénytulajdonosok érdekeit legelsőként szem előtt tartva, a szükséges megoldásokat kidolgozhassák. Mindaddig minden ügyfelük bizalmát és türelmét kérik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik