Pénzügy

Gyurcsányék új cégbe vitték a befektetéseiket

Gyurcsany-Ferenc(210x140).jpg (Gyurcsány Ferenc)
Gyurcsany-Ferenc(210x140).jpg (Gyurcsány Ferenc)

Az Altus Zrt.-ből kiváló frissen alapított új vállalkozás végzi majd a volt miniszterelnök érdekeltségeinek vagyonkezelését.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt miniszterelnök új gazdasági társaságot alapított. A tulajdonában álló Altus Portfólió Kft.-t februárban jegyezte a bíróság 350 millió forint jegyzett tőkével – írta a Napi.hu. A cég ügyvezetője felesége, Dobrev Klára – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

A kft. Gyurcsány vagyonkezelő cége, az Altus Befektetési Zrt. átalakulásával, abból kiválva jött létre: az Altus Portfólió Kft. viszi tovább a vagyonkezelést, míg az Altus Zrt. fő tevékenysége az üzletviteli, egyéb vezetési tevékenység lett. Ennek megfelelően a zrt. tulajdonában maradtak a tanácsadási tevékenység ellátásához szükséges eszközök, és a többségi tulajdonában lévő Altus-ConsAlt Kft is.

Az Altus Portfólió Kft.-hez kerületek az értékes vagyonelemek, a Motim Zrt. és a Béta-Roll Zrt. részvényei, továbbá a BudaShen Kereskedőház Kft. Az Altus Zrt. 845,1 milliós saját tőkéjéből a szétválás után 39,6 millió maradt a cégnél, míg 805,5 millió jutott az új kft.-nek – emelte ki a Cégközlönyből a lap.

A cél ezzel a lépéssel a profiltisztítás volt. Az átalakításáról egyébként már tavaly beszélt Dobrev Klára a hvg.hu-nak adott nyilatkozatásban.

Habővebben is kíváncsi, például arra, hogyan muzsikálnak Gyurcsány cégei, kattinston!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik