Pénzügy

Devizahitelek: így fizetnek vissza a bankok

bank (bank)
bank (bank)

Vannak devizahitelesek, akiknek már tegnap visszautalta a bankjuk az elszámolás révén visszajáró pénzt, de nem minden banknak ennyire sietős a dolog.

Hétfőtől

Kellemes meglepetés: már hétfőn azt tapasztalhatta a devizahitelesek egy része, hogy a bankja átutalta számlájukra az elszámolás révén visszajáró összeget. Akad, aki „devizakárosultként” (állítólag ilyen jelzéssel érkezett az összeg) olyan hitel után kapott vissza pénzt, amire már nem is nagyon emlékezett (pl. pár százezer forintos személyi kölcsön). Ez pláne kellemes meglepetés. Nem minden bank siet azonban a pénz kifizetésével – írta az Azénpénzem.hu.

A lap egyébként úgy tudja, azok lehettek ilyen szerencsések, akik az Erste bank ügyfelei, és számlájuk jelenleg is él. A bank is megerősítette nekik, hogy a visszajáró pénz hamarabb megérkezhetett, mint maga az elszámolásról szóló levél. A banktól mintegy százezer kölcsön után nagyjából húszmilliárd forintot utaltak eddig.

A többi bank ügyfeleinek azonban még várniuk kell egy kicsit, részben a perek miatt is. Ha kíváncsi rá, hogy vajon mikor fizethet az ön bankja, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik