Pénzügy

Devizás autóhitelek – megszabadulhat a tartozástól

autohitel(210x140).jpg (autóhitel)
autohitel(210x140).jpg (autóhitel)

Az adósság egy részétől vagy akár egészétől is megszabadulhat többnyire a hitelfelevevő a Pénzügyi Békéltető Testület segítségével.

Elszámolás

Hamarosan megkapják a devizahitelesek várva várt levelét az elszámolásról, azonban ez nem mindegyiküknek lesz öröm. Hiszen a február elsejei árfolyamrögzítés és forintosítás csak a lakáshitelekre vonatkozott. A többi devizahitelre, így az autóhitelekre sem.

A miközben a devizaalapú jelzáloghiteleket és lakáslízing-konstrukciókat 256,5 forintos frank, és 309 forintos euróárfolyamon forintosították, aközben január 15-én elszabadult a svájci frank árfolyama, és azóta sem talált vissza a korábbi szintre, 280 forint felett van.

Ez pedig, mint az Azénpénzem.hu írja, problémát jelent azoknak, akik nem estek bele a forintosításba. Mert a svájci frank erősödése akár a teljes elszámolással visszajáró összeget „elviheti”. Pedig korábban még voltak olyan vélekedések, hogy az autóhitelesek járhatnak a legjobban az elszámolással.

A jó hír az, hogy a Pénzügyi Békéltető Testületnél egész jó egyezsége lehet elérni. A lap szerint legalábbis 70-80 százalékban elérhetik az ügyfelek, hogy részben vagy egészben megszabaduljanak a tartozásuktól.

Ha kíváncsi, miért, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik