Pénzügy

Megtagadja az adófizetést az Oscar-díjas színésznő

HSBC bank (HSBC bank)
HSBC bank (HSBC bank)

Emma Thompson, Oscar-díjas brit színésznő azt mondta, hogy addig nem fizet adót, amíg a brit HSBC bank adócsaló milliárdos ügyfelei, és a bank vezetői nem kerülnek börtönbe.

A híres brit színésznő, Emma Thompson azt nyilatkozta, hogy addig nem fizet adót, amíg a HSBC bank adócsalásban érintett brit ügyfelei, és a bank vezetői nem kerülnek börtönbe.

Mint arról beszámoltunk, a brit HSBC bank ellen az Egyesült Államokban, Svájcban, Franciaországban, Belgiumban és Argentínában folytatnak bűnügyi eljárást adócsalás, sikkasztás miatt, de Nagy-Britanniában nem.

Az ügyet a Guardian robbantotta ki. Kiszivárogtatták, hogy a brit bank 100 ezer brit ügyfelének segédkezett jogellenesen eltitkolni a vagyonát az adóhatóság elől. A brit gazdagok pénzét Svájcba vitte ki a HSBC, az ottani bankfiókjukhoz.

Emma Thompsont az is felháborította, hogy miközben a bank évtizedek óta a brit milliárdosok pénzét titkolta el az adóhatóság elől, 2014-ben a bank brit elnöke 7,6 millió fontos fizetést (3 milliárd forint) kapott a bónuszokkal együtt.

Fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik