Pénzügy

Kiterjedt offshore cégháló a Buda-Cash mögött

Buda-Cash (Buda-Cash)
Buda-Cash (Buda-Cash)

A Buda-Cash mögött álló kiterjedt offshore céghálóra bukkant a Figyelő. Ciprusi, brit Virgin-szigeteki cégbirodalom áll a társaság mögött.

A Figyelő hetilap arról ír, hogy a cégnyilvántartások szerint a  Buda-Cash mögött álló cégbirodalom egy része offshore helyszínekre van bejegyezve. Második, harmadik tulajdonosi szinten találtak ciprusi, brit Virgin-szigeteki, Seychelle-szigeteki, panamai bejegyzésű vállalkozást. Érdekesség, hogy a tulajdonosok egyike, Gyarmati János Fülöp-szigeteki címet adott meg elérhetőségként.

A hetilap brókerektől úgy értesült: nem hihető a 100 milliárd forintos kár, mert ha voltak is lukak a társaság gazdálkodásában, mára ezeket “behozták”. Másrészt,  ha eddig senki nem jelezte, hogy hiányzik a pénze, ez a veszteség azt jelentené, hogy az ügyfeleknek már semmijük sincs meg, ami niylvánvaló képtelenség.

A Buda-Cash portfóliókezelt állománya 5-6 milliárd lehetett, nem voltak garantált hozamú termékek. Az egyetlen elem, amiből sok hiányt keletkezhetett, az, ha a BC csoport bankjai náluk tartották a betétesek pénzét, ám ebből sem jöhetett ki  a 100 mililárd – mondta egy bróker a lapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik