Pénzügy

Elúszott a lottónyertes húszmilliója a brókerbotrány miatt

lotto(210x140).jpg (lottó)
lotto(210x140).jpg (lottó)

Egerben is sorban álltak az emberek a Buda-Cash-botrányban érintett ÉRB fiókja előtt, hogy legalább egy kis pénzt kapjanak. Köztük magánszemélyek, vállalkozók. Az egyik önkormányzat meg SMS-ben navigálja az adófizetést.

A Heol.hu összeállítást készített, amelyben a Buda-Cash-botrányban érintett ÉRB egri fiókja előtt rendőri biztosítás mellett sorban állókat kérdezték, kinek milyen gondot okoz, hogy nem jut a pénzéhez.

Miskolcon is

Megértőek a sorban állók

Beszámolójuk szerint türelmesek az emberek és megértőek a banki alkalmazottakkal, sőt együttérzőek, mert sejtik, hogy valószínűleg elveszítik a munkahelyüket. Van, akinek szerencséje volt, mert csak 120 ezer forintja ragadt bent – a megtakarításait meg máshol tartotta. Többen is beszéltek azonban egy vállalkozóról, aki nem volt ennyire szerencsés – 18 millió forintja volt a bankban, és a zárolás miatt nem tud működni sem. Sokan vannak, akik hasonlóan nagy bajba kerültek. 

Aztán előkerült egy lottónyertes is, aki azt mondta, könnyen jött, könnyen ment. Húszmilliója bánja a kalandot, ez volt az összes megtakarítása, amellett kétkezi vállalkozó, s most nagy bajba került a bank miatt – írta a lap.

Adófizetés SMS-es kérésre

Arról is beszámoltak, hogy a mátraszentimrei önkormányzat nagyon leleményesen SMS-ben értesítette legnagyobb 50 adófizetőjét, hogy az esedékes utalást ne a szokásos ÉRD-s számlára küldjék, hanem másikra. És abban bíznak, hogy a pénzük nem vész el örökre, hanem csak időlegesen (90 napig) nem jutnak hozzá. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál pedig egyeztetést kezdeményeztek, hogy hitelt kapjanak, és legalább a béreket, közüzemi számlákat és a közmunkásokat ki tudják fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik