Pénzügy

Buda-Cash-botrány – megszólalt Varga

Varga-Mihaly(8cdddef0-b18a-4dfb-857f-dc9bcc2c34f0)(430x286).jpg (Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, )
Varga-Mihaly(8cdddef0-b18a-4dfb-857f-dc9bcc2c34f0)(430x286).jpg (Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, )

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint több mint 80 önkormányzat lehet, amelyek a brókerbotránnyal érintett bankoknál vezették a számlájukat.

Brokerbotrány

Mivel több mint 80 önkormányzat vezette számláját a Buda-Cash csoporthoz tartozó pénzintézeteknél, ezért a kormány lehetővé tette, hogy azokban az esetekben, amelyekben a helyhatóság egyetlen számláját zárolták, a további kincstári utalásokat már ne a Buda-Cash és csoportjának pénzintézeteihez utalja az Államkincstár, hanem az önkormányzat által választott más számlára – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten az M1 Híradónak és az MTI-nek.

Az Államkincstár honlapján viszont még a cikk megjelenésekor az szerepelt, hogy az önkormányzatokat érintően még zajlanak az egyeztetések. Illetve hogy a Kincstár minden segítséget megad a kialakult helyzet megnyugtató rendezéséhez.

Először ezt vizsgálják

Hozzátette, hogy az intézkedés azért vált szükségessé, mert ezen önkormányzatoknál már márciusban gondot jelenthet a bérek, illetve az önkormányzat által juttatott szociális támogatások kifizetése.
Megerősítette azt is: a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium által felállított közös munkabizottság elsőként most azt méri fel, hogy milyen kár érte a Buda-Cash pénzügyi csoport tevékenységének felfüggesztését követően az államot, illetve az önkormányzatokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik