Pénzügy

Miklós lakásfelújításra gyűjt

lakásfelújítás (lakásfelújítás, takarékosság, felújítás, Fundamenta)
lakásfelújítás (lakásfelújítás, takarékosság, felújítás, Fundamenta)

Miklós szeretné teljesen felújítani a családi házukat, de nincs elegendő készpénze. Mennyit kell félretennie havonta, hogy teljesüljön az álma?

Miklós és családja egyike a félmillió háztartásnak, amely legalább egy, államilag támogatott lakásszámla nyitását tervezi a közeljövőben. Családjával lakásfelújítást terveznek, de nem tudják, hogy mennyit célszerű félretenniük havonta. A megtakarítás mellett nem riadnak vissza a forinthitel felvételétől sem, hiszen szeretnék teljesen modernizálni a családi házukat.

Miklósék többek között födémcserét, szigetelést, ablakcserét, elektromos vezetékek cseréjét szeretnék elvégezni a házukon. A család úgy kalkulál, hogy a felújításhoz 6 millió forintra lenne szükségük 10 év múlva. Mennyit célszerű félretenniük havonta?

Miklós a Fundamenta lakáskasszával már havi 15 000 forint befizetés mellett hozzájuthat a 6 millió forinthoz. A 10 éves futamidő végén a saját megtakarítása, állami támogatással 2 500 000 forint lesz. A lejáratkor igényelhető kedvezményes forinthitel összege 3 500 000 forint, amelyet 7 évig, havi 50 ezer forint törlesztővel kell majd fizetnie. *

Miklós így már tudja, hogy a teljes körű házfelújításhoz havonta mennyit kell félretenniük.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban, itt!

*A tájékoztatás nem teljes körű, a termék részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található Triplázó Bónusz Hirdetmény, továbbá a Fundmenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerződési Feltételei (Üzletszabályzat) tartalmazzák. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését célozzák. Az állami támogatás mértéke szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. Akciós EBKM 823-as tarifa esetén állami támogatással 5,20%, állami támogatás nélkül 0,51%, nem akciós EBKM 4,98%, állami támogatás nélkül 0,07%. A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve került kiszámításra. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik