Pénzügy

Így gondoskodik Zsuzsa a kisfiáról

anya, gyermek, kisfiú (anya, gyermek, kisfiú, Fundamenta, takarékosság, gyűjtés, lakás vásárlás)
anya, gyermek, kisfiú (anya, gyermek, kisfiú, Fundamenta, takarékosság, gyűjtés, lakás vásárlás)

Zsuzsa gondoskodni szeretne gyermeke jövőjéről, ezért elhatározta, hogy mostantól lakásra gyűjt a kisfia számára.

Zsuzsa egyedülálló édesanya, aki azon gondolkodik, hogy kisfia nevére nyisson lakástakarék számlát. Szerencsére rendelkezik egy 3 milliós megtakarítással, ám ez önmagában nem elegendő arra, hogy ingatlant vegyen. Még legalább ekkora összegre lenne szüksége, hogy biztonságban tudja fia jövőjét.

Zsuzsa egy vidéki kisvárosban él, és biztos munkahellyel rendelkezik az állami szférában. Jelenleg havi 20 ezer forintos kiadást engedhet meg magának. Úgy kalkulál, hogy 4 évet takarékoskodik, és utána már csak annyi kedvezményes kamatozású lakáskölcsönt vesz fel további 4 évre, hogy ennek törlesztője ne haladja meg a fizetése egyharmadát. Lássuk hogyan!

A fiatalasszony 4 év alatt az államilag támogatással, a betéti kamattal, és saját befizetéseivel együtt 1,3 millió forintot tud megtakarítani. A futamidő lejártával 1,9 millió forint lakáshitelt vehet fel a Fundamentánál. Ennek törlesztője 38 ezer forint körül alakul havonta, amit 4 év 4 hónapig kell fizetnie. Bár ez magasabb összeg, mint amit az első négy évben rakott félre havonta, nem haladja meg fizetése egyharmadát, ami számára fontos szempont.*

Zsuzsa most már tudja, hogy mindössze 8 éves megtakarítással, és a saját 3 milliós tőkéjével együtt, összesen 6,2 millió forintot tud megtakarítani kisfia részére. Ebből az összegből alighanem már képes lesz venni egy kis lakást a fia számára.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban, itt!

*A tájékoztatás nem teljes körű, a termék részletes feltételeit a www.fundamenta.hu oldalon található Triplázó Bónusz Hirdetmény, továbbá a Fundmenta-Lakáskassza Zrt. Általános Szerződési Feltételei (Üzletszabályzat) tartalmazzák. A jelen tájékoztatás nem tekinthető a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. részéről hivatalos ajánlattételnek, az itt leírtak kizárólag a figyelem felkeltését célozzák. Az állami támogatás mértéke szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000,- Ft. Akciós EBKM 823-as tarifa esetén állami támogatással 5,20%, állami támogatás nélkül 0,51%, nem akciós EBKM 4,98%, állami támogatás nélkül 0,07%. A jelen tájékoztatóban megjelölt EBKM érték havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezést feltételezve került kiszámításra. A megtakarítási idő változása az EBKM érték változását is jelentheti, amely érték csökkenhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik