Pénzügy

Hogyan takarékoskodhatsz pénzeddel a legtöbbet?

Hallottál már a TBSZ-ről, vagy a babakötvényről? Tudod, hogy mennyi állami támogatást vehetsz fel lakásszámla esetén? Ha nem, mi most segítünk!

Mostanában egyre népszerűbb megtakarítási termék a TBSZ, azaz a Tartós Befektetési Számla. Ennek lényege, hogy a pénzintézeteknél ilyen formában elhelyezett betétek „nyeresége” után fizetendő kamatadó minimalizálható, vagy akár teljesen kamatadó-mentessé és EHO-mentessé is tehető a megtakarítás.

A kisgyermekes családoknak ajánlják a babakötvényt, amelynek induló összege most 42 500 forint. Ez egészülhet ki a szülői befizetés után járó további támogatással, amelynek összege a befizetett összeg 10 százaléka, évente legfeljebb hatezer forint.

Egyre többen takarítanak meg lakásszámla formájában. A legfrissebb piackutatások szerint ma mintegy félmillió háztartás van, amely legalább egy lakásszámla nyitását tervezi. S számuk évről-évre nő. Itt már a kisebb összegű, rendszeres megtakarítások segítségével is számos lakáscélt lehet megvalósítani. A megtakarításokat pedig az állam 30 százalékkal, évi 72 ezer forintig támogatja.*

Azért is érdemes hosszú távon gondolkodni és megtakarítani, mert általában az ilyen megtakarításokat kedvező lakáscélú kölcsönökkel is lehet kombinálni.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban, itt!

*Az állami támogatás mértéke, szerződésenként és személyenként, havi rendszeres megtakarítást feltételezve legfeljebb évi 72.000 Ft. A 821. számú módozat (4 év 4 hónap) állami támogatással együtt számított EBKM értéke 10,56%; az állami támogatás nélkül számított EBKM érték: -0,72%.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik