pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság (pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság)
Pénzügy

Hatalmas vagyonokat menekíthettek ki

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2015. 02. 13. 14:14

Úgy tűnik, az állami pénzmosoda már nem különösebben vonzó, mert továbbra is igen nagy magyar vagyon parkol külföldön. A privátbankok forgalma viszont bővül.

Korábban a témában:

Magyarországon 2014 végére a privátbankok által a több mint 46 ezer ügyfélszámlán kezelt vagyon átlépte a 3000 milliárd forint összértéket. Ez az érték 2015 során mérsékelt újszámla-nyitásokkal kísérve további 400 milliárd forinttal bővülhet – mondta a Blochamps Capital Kft. ügyvezető igazgatója, Karagich István a Napi.hu megkeresésére.

A szakember várakozásai szerint 2015-ben az alacsony kamatkörnyezetben a növekedés motorja az alacsony kamatkörnyezetben hosszú évek után először nem a magas elérhető hozam, hanem az új tőke beáramlása lesz. A privátbankokban 2015-2016 az újraszabás ideje – összegezte a szakember.

Állami pénzmosoda

Rengeteg magyar vagyon pihenhet külföldön

Arról is faggatták, hogy vajon mennyire népszerű az állami pénzmosoda, a stabilitási megtakarítási számla. A szakember szerint az induláskor vártnál sokkal kevésbé vonzó a lehetőség. Ha bővebben is kíváncsi, miért nem, kattintson!

S hogy mennyi lehet a külföldön parkoló magyar vagyon? Pontos adat nincs. A kötelező adatszolgáltatások alapján, a NAV és az EU-s szervek közléseiből azonban a szakember úgy becsüli egyébként, hogy a magyarországi privátbankokban elhelyezett bő háromezer milliárdos vagyonon túl további 1500-2000 milliárd forint “pihenhet” külföldi – elsősorban osztrák, luxemburgi és svájci számlákon.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.