Pénzügy

Itt van a nyugdíjasok paradicsoma

nyugdíjszámla (nyugdíjszámla, nyugdíjas, internet, )
nyugdíjszámla (nyugdíjszámla, nyugdíjas, internet, )

Hol a legjobb megöregedni? A Natixis Global Retirement Index szerint Európa a válság ellenére is igen jó helynek számít a nyugdíjas évekre. Magyarország nem annyira.

A Natixis Global Retirement Index összeállításához 20 trendet figyeltek meg 4 fő kategóriában. Ezek az egészség, az anyagi jólét, a pénzügyek és az életminőség. Ezeket összevetve számolták ki, melyik országokban élhetnek a legjobban a nyugdíjasok vagy a nyugdíjhoz közel állók.

Itt van a nyugdíjasok paradicsoma

A 2015-es éves toplistán Svájc van az élen, ahogy tavaly is. 2014-ben vették át Norvégiától a vezetést, akik a második helyre szorultak. A top 20-ban benne van még sorrendben Ausztrália, Izland, Hollnadia, Svédország, Dánia, Ausztria, Németország, Új-Zéland, Luxemburg, Kanada, Finnország, Dél.Korea, a régióból Csehország, aztán Belgium, Janpán, Franciaország, az USA és még egy régiós versenytársunk, Szlovénia.

Jön!

Mint látható, az európai országok egyértelműen dominálnak a listán. A vezető európai államokban a lakosság erősen profitálhat az szilárd pénzügyi és szabályozási rendszerből, az egészségügyhöz való széleskörű hozzáférésből, továbbá az infrastruktúrába és a technológiába irányuló jelentős állami beruházásokból. A kemény adóterhek ellenére ezen országok magas jövedelmi szintekkel és arányaiban alacsony egyenlőtlenséggel bírnak.

A top 10-es listába mindössze két nem európai ország fért be, Ausztrália és Új-Zéland – idézi a Tőzsdefórum.hu a Natixis Global Asset Management ügyvezető alelnökét, Ed Farringtont.

Hogy Magyarország az idén hányadik, azt még nem közölték, mert csak az első 20 helyezett nevét lehetett eddig megismerni. Tavaly viszont a 150 országot tartalmazó globális listán csak 43. helyezést értünk el. Igaz, ez azt jelenti, hogy az egy évvel korábbihoz képest két helyezéssel javult a nyugdíjasok helyzete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik