Pénzügy

Edinának ennyit kell félretennie, ha lakást akar

Edinának ennyit kell félretennie, ha lakást akar (Edinának ennyit kell félretennie, ha lakást akar)
Edinának ennyit kell félretennie, ha lakást akar (Edinának ennyit kell félretennie, ha lakást akar)

Edina lakásra gyűjt, szeretne lakásszámlát nyitni, de nem tudja, hogy minimálisan mekkora összeget kell félretennie. Vajon mekkora az a minimumösszeg, amivel el tudja kezdeni az államilag támogatott lakáscélú megtakarítást?

Meglepő lehet, de az államilag támogatott lakástakarék már havi 5 ezer forintos megtakarítással elkezdhető, hiszen a megtakarítás havi összege a futamidő alatt bármikor növelhető. Nyilvánvaló, hogy minél magasabb összeget tudunk félretenni, annál magasabb a futamidő végén felvehető összeg.

Fontos tudni, hogy az ideális havi befizetés 20 ezer forint, mert ekkora összegnél érhető el a maximális állami támogatás. Feltéve, ha a szerződésben meghatározott rendszerességgel és részletekben helyezzük el a befizetéseinket.

A lakástakarék legfontosabb előnye a rugalmassága és a biztonsága. Megválaszthatjuk a megtakarítási időszak hosszát (jelenleg 48-120 hónap között), vagyis azt az időszakot, amely alatt rendszeresen befizetjük a megtakarításainkat a lakásszámlánkra, ahol pénzünk mindvégig teljesen biztonságban van.

Edina most már nem jön zavarba, ha egy buliban a barátai megkérdezik tőle, hogy minimum mekkora havi összeggel lehet elkezdeni a lakásra gyűjtést.

További információk lakáscélú megtakarításokkal kapcsolatban, itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik