Pénzügy

Az MNB most 3 milliárdért vett ingatlant

matolcsy györgy (matolcsy györgy)
matolcsy györgy (matolcsy györgy)

A volt kémiai kutatóintézet csúnya épületét, és hatalmas telkét vásárolták meg legújabban Matolcsyék.

Kapcsolódó cikkek

Nem csak ingatlanra költenek

A csütörtöki HVG számolt be az újabb jegybanki költekezésről – a lap szerint a komplexum kikiáltási ára 2,7 milliárd forint volt, de a Magyar Nemzeti Banknak csak 2,9 milliárdért sikerült megvennie. A vásárlással a cél az, hogy az MNB-s dolgozóknak egy rekreációs és oktatási célokat szolgáló létesítményt hozzanak létre. Ehhez pedig az épületet le fogják bontani.

Az MNB-nek van miből költenie, hiszen 50 milliárd forintos ingatlanvásárlási, és 40 milliárd forintos épület-felújítási keret áll a rendelkezésére. Előbbi terhére már 30 milliárdot elköltött, kastélyra, luxus-irodaházra, bérházra, villára, és még egy kórházat is vettek. Közülük nem egyet áron felül.

A kastélyvásárlásnál is a dolgozók pihenését tartották szem előtt. AzEiffel Palace megvásárlását Matolcsy úgy magyarázta, hogy az jó üzlet volt, mert nyomott áron jutott hozzá az MNB, az irodaházat pedig gazdaságosan üzemeltetheti. A kecskeméti kórházépületre pedig azért volt szükség, hogy ott indítsák el majd Matolcsy unortodox főiskoláját. 

A Magyar Liberális Párt információi szerint

A liberálisok úgy tudják, Matolcsy György újabb négy ingatlant akar megvásárolni a Magyar Nemzeti Bank pénzén, azaz közpénzen. A párt úgy tudja, hogy a kiszemelt ingatlanok a főváros legdrágább negyedében, az Andrássy úton vannak, egyik ezek közül a Kogart ház.

Bodnár Zoltán, a Liberálisok gazdaságpolitikai tanácsadója ezúton, nyilvánosan szólítja fel a jegybank elnökét, hogy tisztázza, igaz-e a vásárlási terv, s ha igen, milyen célra és mennyiből vásárolja az épületeket az MNB.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik