Pénzügy

Budát is beveszi Vajna

kaszino(210x140).jpg (kaszinó, szerencsejáték, dobókocka, zseton, rulett, játék)
kaszino(210x140).jpg (kaszinó, szerencsejáték, dobókocka, zseton, rulett, játék)

Jól tejelnek a kaszinók, a tervezettnél több bevételt hoztak a költségvetésnek tavaly. Nyílik a negyedik Vajna-érdekeltség.

Holnaptól már nem kell a budai polgároknak átmenni Pestre, ha rulettezni támad kedvük, ugyanis új kaszinó nyílik az óbudai Eurocenterben – írja tréfásan a vg.hu. Információik szerint több mint 150 nyerőgép és négy elektronikus rulett lesz a játékteremben, így a 4 budapesti helyen összesen már 660 játékautomata várja a látogatókat. És hamarosan újra megnyit a Tropicana is, így 800-ra is felkúszhat a szám.

A vártnál több pénzt hoztak az államnak

Az idén nyolc kaszinó működhet az országban, az öt fővárosin kívül Sopronban (ez utóbbi csak az év végéig), valamint Nyíregyházán és Debrecenben.
A Magyar Államkincstár adatai szerint tavaly 34,5 milliárd forint folyt be a büdzsébe, ami meghaladja az előzetesen tervezett 33 milliárd forintot. AZ idei évre pedig ennél is nagyobb összeg, 39,7 milliárd forint szerepel a költségvetésben. Tavaly a legjobban a még akkor a Szerencsejáték Zrt. érdekeltségébe tartozó Tropicana tejelt, 2,4 milliárd forint játékadót fizetett be. A Ez az a kaszinó, amelyből Vajna akkor is milliárdos bevételt húzott, amikor eladta az állami cégnek, az idén pedig újra átvette, és hamarosan újranyithatja.

Ha bővebben is kíváncsi, kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik