Pénzügy

Jó hír: erősödött a forint, gyengült a frank

pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság (pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság, )
pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság (pénz, forint, euro, frank, deviza, pénzügy, gazdaság, )

A devizapiacon az euró kivételével a többi főbb devizához képest erősödött a forint kedden. A svájci frank pedig úgy tűnik, végre határozott gyengülést mutat.

A forint az euróval szemben gyengült, a többi devizával szemben pedig erősödött kedden délelőtt a bankközi devizakereskedelemben.

Az eurót kora reggel 311,21 forinton, délelőtt fél tizenegykor pedig 312,57 forinton jegyezték. A feltörekvő piaci régióban egyébként hasonló irányok látszanak jelenleg az euróval szemben, a többség mérsékelt gyengülést mutat.

A svájci frank jegyzése eközben 306,59 forintról 303,74 forintra csökkent. A dollár árfolyama a kora reggeli 277,04 forintról 276,17 forintra, a japán jené pedig 2,3431 forintról 2,3375 forintra csökkent.

Egy amerikai tőzsdeguru szerint

Jobb formában az euró

Az euró pedig a svájci frankkal, a dollárral és a jennel szemben is erősödött, kora reggel 1,0150 svájci frankon, 1,1234 dolláron és 133 jenen, fél tizenegykor magasabban, 1,0290 svájci frankon, 1,1319 dolláron és 134 jenen állt a jegyzése.

A görög események tehát úgy tűnik, továbbra sem bántják az euró árfolyamát – írta a Portfolio.hu.

Gyengülni kezdett a frank

A lap szerint most már elmondhatjuk, hogy határozottan gyengülést mutat a svájci frank: a tegnapi két százalékos leértékelődését követően ma újabb másfél százalékos emelkedést látunk az EUR/CHF árfolyamában.
Az alpesi deviza jegyzései nagyon volatilisek voltak az elmúlt időszakban és sokáig tapadt az árfolyam az európaritáshoz. Mostanra már 1,03-ig emelkedett az árfolyam, ami természetesen a frank-forint kurzusában is lecsapódott.

A forintkeresztben nézve így már 303 körüli jegyzéseket látunk, az erősödésünk ennél egyébként még több is lehetne vele szemben, ha nem gyengültünk volna ma kissé az euróval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik