Pénzügy

Most vegyen eurót, amíg nem késő

euro(210x140).jpg (euró, pénz, bankjegy, hamis,)
euro(210x140).jpg (euró, pénz, bankjegy, hamis,)

Olajárzuhanás, kötvényhozam-süllyedés, eurógyengülés – egy amerikai tőzsdeguru szerint ezek tartós növekedésre predesztinálják Európát.

Európa gazdasága erőteljesen növekedni fog, sőt, most érdemes eurót venni, mert hamarosan ez is erősödni fog a dollárhoz képest – állítja Jim Paulsen, amerikai pénzügyi stratéga. Az amerikai óriásbank, a Wells Fargo tulajdonában lévő, 350 milliárd dollár sorsát kezében tartó Wells Capital Management szakembere az Alapblog.hu-nak nyilatkozott.

Paulsen azt mondta, hogy az olajárzuhanás, kötvényhozam-süllyedés, eurógyengülés trojka tartós növekedésre predesztinálja Európát. Szerinte az egyelőre gyenge euró, az alacsony kötvényhozamok, a csekély energiaköltségek miatt most sokezernyi amerikai befektető Európára fogad. “Mindannyian a drága dollárral szembeni olcsó euróért kapható európai részvényeket kezdjük felvásárolni. Az euró iránti kereslet élénkülni fog – felnyomva az euró árfolyamát” – mondta.

A szakértő vásárlásra ajánlja a nyersanyagokat is, ugyanakkor ártalmasnak tartja az EKB kötvényvásárlási programját, mint ahogy annak tartotta a Fed pénznyomtatási projektjét, a QE-t is. Szerinte a jelenlegi egyértelműen pozitív folyamatokat igazából maga a piac idézte elő, így szükségtelen pénzszórások voltak a kockázatos, mesterséges központi banki és kormányzati beavatkozások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik