Pénzügy

Zsíros hozamok a magánnyugdíjpénztáraknál

persely (persely)
persely (persely)

Akiket nem mentett meg a kormány, azoknak átlagban 10 százalékkal gyarapodott a nyugdíj-megtakarításuk a magánkasszákban.

Magánnyugdíjpénztárak

Örülhetnek, akik kitartottak a magánnyugdíjpénztáruk mellett, hiszen tavaly megint figyelemre méltó hozamokat könyvelhettek el a megtakarításaikra. Mint az Azenpenzem.hu írta, még a legalacsonyabb teljesítmény is bőséges reálhozamot fialt, átlagban pedig mintegy 10 százalékkal hízott a vagyon.

A legtöbb hozamot felmutató portfólióban 354 ezer forinttal hízott 2014-ben az átlagtag számlája, akinek év elején 3 millió 93 ezer forintja volt. (Az MNB adatai szerint 62 415 tagnak 193 milliárd forintja volt év elején.) A legnagyobb, 11,46 százalékos hozamot a Budapest Nyugdíjpénztár kiegyensúlyozott portfóliója érte el. Ha meg szeretné nézni mind a négy fennmaradt kassza hozamait, kattintson.

Úgy tűnik, jó esély van egyébként arra, hogy a kasszák megmaradjanak. A vg.hu cikke szerint legalábbis alig pár olyan pénztártag van, aki a pár száz forintos havi tagdíj miatt vissza akarna lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mint köztudott, a pénztáraknál 70 százalék fölé kell vinni a tagdíjfizetési arányt egy friss törvény szerint, ha el akarják kerülni a végelszámolást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik