Pénzügy

Trükkös lenyúlással próbálkozik a cégeknél

Kiszámláznak egy nagyobb, de még bevállalható összeget, amelyre 8 napos határidőt szabnak, és ha valaki ettől megijed, könnyen inkább fizet – írja a hvg.hu.

A Céginformációs Rendszer Szolgáltató Kft. számlának kinéző leveleket küld ki vállalkozásoknak, mely szerint reklámfelület ügynöki értékesítéséért kellene fizetniük. A hvg.hu-hoz eljutott számlán például több mint 28 ezer forintot kértek.

A számla sorszáma szerint bőven túl voltak az ezren, így valószínű, hogy a most észrevett kamuszámla előtt már több mint ezer másiknak is küldtek hasonlót.

A számlának semmi valóságalapja nincs. Előfordulhat azonban, hogy egy-két figyelmetlen ügyintéző besétál a csapdába, és elutalja nekik az összeget, a Céginformációs Rendszer Szolgáltató Kft. ugyanis hasonló megtévesztő jeleket használ, mint a korábban felbukkant csaló cégek, amelyek a hivatalosság látszata mögé bújva próbálták lehúzni a vállalkozásokat valósnak tűnő díjakkal.

A gyanút azért felkeltheti cég bélyegzője, amelyben szerepel a magyar címer, de a címer használatát a magántulajdonban álló gazdasági társaság bélyegzőjén tiltja a törvény. A számlán látható a cég honlapjának címe is, amely összetákolt oldalt takar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik