MSZP-tüntetés az útdíj ellen (útdíj, mszp, )
Pénzügy

Puhítják az útdíjrendszert

FN24
FN24

2015. 01. 20. 15:21

Bár korábban Fónagy János rendíthetetlennek bizonyult, most úgy tűnik, hogy egyes szakaszokon elenged egy-egy matricát a kormány.

Korábban a témában:

A híd, ahova két matrica kellene

“Ez egy baromság!”

Egy matricával lehetne járni a megyehatárok szakaszain, így például a pentelei és a szekszárdi hídra sem kellene két megyei matricát váltaniuk az autósoknak. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

„A Budapesttől északra lévő híd eleve díjmentes, hiszen gyakorlatilag Budapest belterületi határán húzódik. A pentelei és a szekszárdi híd pedig logikus, hogy egy matricával legyen járható, tehát akár az egyik partról, akár a másik partról jogosító matricával át lehessen menni rajta” – fogalmazott Fónagy.

A politikus elmondta, az önkormányzati vezetők és civilek hétfői egyeztetésükön az államigazgatási rendszer és az autópálya-rendszer összehangolását kérték. Hozzátette, hogy a kormány szerdai ülésén dönt az átalakításról.

Korábban Fónagy János a nol.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ellenvéleményeket, köztük a polgármesterekét is természetesnek tartja, de összességében a rendszer nem fog puhulni.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.