Pénzügy

Puhítják az útdíjrendszert

Mszp tüntetés az útdíj ellen (útdíj, demonstráció, )
Mszp tüntetés az útdíj ellen (útdíj, demonstráció, )

Bár korábban Fónagy János rendíthetetlennek bizonyult, most úgy tűnik, hogy egyes szakaszokon elenged egy-egy matricát a kormány.

A híd, ahova két matrica kellene

“Ez egy baromság!”

Egy matricával lehetne járni a megyehatárok szakaszain, így például a pentelei és a szekszárdi hídra sem kellene két megyei matricát váltaniuk az autósoknak. Erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

„A Budapesttől északra lévő híd eleve díjmentes, hiszen gyakorlatilag Budapest belterületi határán húzódik. A pentelei és a szekszárdi híd pedig logikus, hogy egy matricával legyen járható, tehát akár az egyik partról, akár a másik partról jogosító matricával át lehessen menni rajta” – fogalmazott Fónagy.

A politikus elmondta, az önkormányzati vezetők és civilek hétfői egyeztetésükön az államigazgatási rendszer és az autópálya-rendszer összehangolását kérték. Hozzátette, hogy a kormány szerdai ülésén dönt az átalakításról.

Korábban Fónagy János a nol.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ellenvéleményeket, köztük a polgármesterekét is természetesnek tartja, de összességében a rendszer nem fog puhulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik