Pénzügy

Erste: Az ATM kiírhatja az ügyfél nevét

Olvasói levél nyomán járt utána a delmagyar.hu, hogy rendben van-e, ha kártyahasználatkor az Erste ATM-ek kiírják az ügyfél nevét.

Olvasója kérte a delmagyar.hu segítségét, mivel adatvédelmi szempontból aggályosnak tartja, hogy pénzfelvételkor az automatán nevét olvashatja. Mint írta, a jelenségre először párja lett figyelmes, aki szintén az Erste Bank ügyfele.

A bank kommunikációs osztálya a portál megkeresére közölte: “A név megjelenítésével kapcsolatban bankunk jogi szakértőivel egyeztetett szakvéleményünk az, hogy bankunk készpénzfelvételi gyakorlatával összefüggésben banktitoksértés és a személyes adatok védelmének kérdése nem merül fel.” Mivel az ATM-eket nem csak az Erste Bank ügyfelei használhatják, így kizárólag a név alapján nem lehet beazonosítani az ügyfeleket – érvel a pénzinzézet.

Hozzátették: az ATM-ek környezetét is úgy alakították ki, hogy illetéktelenek ne láthassák az ügyfél adatait, így önmagában a név megjelenítése nem jár veszélyekkel. Adatvédelmi szempontból tehát nem kifogásolható a gyarkorlat, állítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik