devizahitelesek (devizathitel, )
Pénzügy

Hamarosan jöhet a magáncsőd

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 01. 10. 06:58

Trócsányi László igazságügyi miniszter szerint átlagosan 25-30 százalékkal fog csökkenni a devizahitelek törlesztőrészlete, de lehet majd a magáncsődbe is menekülni – derül ki a Magyar Nemzetnek adott interjúból.

Korábban a témában:

Tavaly négy, az igazságügyi tárca által benyújtott törvényt fogadott el az Országgyűlés a témában. Számításaik alapján átlagosan 25-30 százalékkal fog csökkenni a devizahitelek törlesztőrészlete. Kevesen lesznek olyanok, akiknek nem ilyen mértékben fog csökkenni fizetési kötelezettségük, ez azoknál lesz elsősorban, akik mostanában vették föl a hitelüket – mondta a Magyar Nemzetnek.

Készülnek vészmegoldással is azoknál, akiket az intézkedések ellenére a hajléktalanság réme fenyeget. 2015 tavaszán az Igazságügyi Minisztérium kidolgozza a magáncsőd intézményére vonatkozó jogszabályokat. Már folynak az egyeztetések a frakciókkal is.

A tervek szerint fizetési könnyítésről, pénzügyi csődgondnokságról lehet majd szó azoknál, akik nehéz helyzetbe kerültek, ugyanakkor készek az együttműködésre. Tovább kívánják erősíteni a jelenleg is működő Nemzeti Eszközkezelőt is. Azon belül egy olyan ingatlanalap megteremtését tervezik, amely lehetővé teszi, hogy azok az emberek, akik önhibájukon kívül nem boldogulnak hitelük visszafizetésével, ne kerüljenek az utcára – mondta.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.