Pénzügy

Mégsem lesz BKV-jegy a nemzeti trafikokban

Trafik(3)(960x640).jpg (Trafik)
Trafik(3)(960x640).jpg (Trafik)

Ugyan a trafiktörvény lehetővé teszi, de a BKK-nak nem tetszik az ötlet, hogy ne mindenki vásárolhasson jegyet a viszonteladónál – derül ki a Világgazdaságból.

A törvény lehetőséget teremt a BKV-jegyek trafikokban való árusítására, de a Budapesti Közlekedési Központ nem kíván élni a lehetőséggel, stratégiájában nem szerepel a viszonteladói hálózat bővítése – közölte a budapesti cég a Világgazdasággal.

A nemzeti dohányboltokat egyebek mellett azért nem kívánják bevonni az értékesítési körbe, mert a trafikban nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, és a nem dohányzók sem gyakran térnek be oda. A BKK-nak pedig az a célja, hogy értékesítési pontjait valamennyi ügyfele igénybe vehesse.

De az okok között van az is, hogy Budapesten és agglomerációjában az elmúlt hónapokban több mint 270 új jegy- és bérletkiadó automata kezdte meg működését, és számuk hamarosan eléri 300-at. Így a BKK szerint indokolatlanná vált a viszonteladói hálózat bővítése. Azt is hozzátették: céljuk, hogy minden ügyfelünk minden értékesítési ponton, éjjel-nappal hozzáférjen a csaknem teljes termékkínálathoz. Ennek a célnak pedig leginkább a saját üzemeltetésű automaták felelnek meg. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik