Pénzügy

Nyugdíjpénz: fél év alatt is sokat hízhat

persely (kalapács, persely, )
persely (kalapács, persely, )

A jelenlegi kamatkörnyezetben érdemes lehet számolni: az önkéntes pénztári megtakarításokkal ugyanis nagyon sokat lehet nyerni. Még most sem késő.

Nyugdíjpénz

Az önkéntes pénztári befizetéseken csak az adókedvezménynek köszönhetően negyven százalékos lehet a hozam. Aki ugyanis most decemberben befizet egyéni számlájára, és időben nyújtja be adóbevallását, fél év múlva már be is kasszírozhatja a pénzt. A félmillió forintos befizetés júniusra hatszázezer forintra nőhet, de 750 ezer forintot is lehet így 900 ezerre hizlalni – írja az Azénpénzem.hu.

Hozzáteszik azonban, hogy szűk réteg az, aki egészében ki tudja használni a kedvezményeket. Nekik viszont szépen gyarapodhat a számlájuk. Az egészségpénztárakból ráadásul a pénz azonnal költhető is.

A tagok egyre aktívabbak

Cafeteria 2015

Kiderül az is a cikkből, hogy az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseknél egyre nagyobb arányt képviselnek a tagi befizetések, és visszaszorulóban a munkáltatói támogatás. És sokan vannak úgy vele, hogy év végén még megtoldják egy kicsivel az egész évi takarékoskodást, hogy aztán az adókedvezmény révén még jobban hízzon a számlájuk.

A lap kitér arra is, hogy 2015-től még jobban visszaszorulhatnak a pénztári számláknál a céges cafeteria támogatások a cafateria-szabályok megváltozása miatt, de rögtön tippet is adnak arra, hogy adomány formájában hogyan lehetne tágítani a lehetőségeket
.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik