Pénzügy

Feketézést sejt két utazási irodánál a NAV

utazás (utazás)
utazás (utazás)

Feketén fizették az alkalmazottaikat, akik zsebbe kapták a minimálbér és boríték kombót. Több tízmillió forinttal károsították meg az államot.

Munkáltatással összefüggésben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó adócsalással gyanúsítja a tunéziai Ali Ben Hamrounit, a 2013 augusztusában fizetésképtelenné vált Best Reisen és Medina Tours utazási irodák tulajdonos-ügyvezetőjét a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága – értesült a privatkopo.hu.

A lap szerint az utazásszervező társaságokkal szemben azért indult nyomozás 2011 nyarán, mert felmerült a gyanú, hogy a cégeknél dolgozó alkalmazottakat a valós munkabérüknél lényegesen alacsonyabb összegekre jelentették be, az így kifizetett nettó munkabéreket pedig „zsebbe”, adózatlanul úgymond kipótolták a munkavállalóknak – a szóban megígért összegeknek megfelelően. Az előzőhöz hasonlóan történhetett az utasbiztosítások után járó jutalékok kifizetése is az idegenforgalmi ügyintézők részére.

A lap azt írja: a pénzügyi nyomozók több tízmillió forintos visszaélést tártak fel, és korábban már vádemelési javaslattal éltek a bűnügyben az ügyészség felé, azonban a vádhatóság pótnyomozásra utasította az adóhivatalt. Jelenleg az ügyészség által megjelölt nyomozati cselekményeket hajtják végre a pénzügyi nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik