Pénzügy

Beszakadt a forint

arfolyam(210x140)(1).jpg (árfolyam, )
arfolyam(210x140)(1).jpg (árfolyam, )

Komoly forintgyengülési hullám kezdődött pénteken késő délelőtt, az addigi 314 forintos sávból 316 forintra ugrott a magyar fizetőeszköz az euróval szemben.

Két napja írtuk

Szépen indult a pénteki kereskedés a forint piacán, a nemzetközi befektetői hangulat alapozta meg az irányt. A déli órákban azonban hirtelen jött a fordulat és a látványos forintesés. A hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama a 316-os szintet is átlépte. Az év végére gyengülő forintnak a csökkenő adósságrátát célzó kormány biztosan nem örül – írta a Potfolio.hu.

Ez azt jelenti, hogy nagyon közel van az idei mélypont.

Együtt zuhant a forint a többi feltörekvővel

A portál elemzése szerint a magyar fizetőeszköz a többi feltörekvő piaci devizával együtt esik, gyengült a lengyel zloty, a dél-afrikai rand és a török líra is (konkrét hírt, ami miatt a gyengülés bekövetkezett, a lapnál nem szúrtak ki).

A forint eközben a dollárral szemben már a 258-as szintet is áttörte, ami 12 éves mélypontot jelent. A svájci frankkal 262 fölé ugrott az árfolyam, ez 2,5 éves mélypontot jelent.

A forint az orosz rubel e héten tapasztalt halódását sem viselte túl jól, ugyanis már kedden 314 fölé kapaszkodott az euró árfolyama. A mostani gyengülés három hónapos mélypontot jelent az euróval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik