Pénzügy

Változnak a járulékszabályok

nyugdíj (nyugdíj, )
nyugdíj (nyugdíj, )

Módosul a korkedvezményre jogosultság, az előadó művészek biztosítási kötelezettsége, a megállapodás alapján visszajáró járulék, valamint az egészségügyi szolgáltatási jogosultságra vonatkozó végrehajtási szabály. Mindez a tb-törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet tervezett módosításából derül ki.

Az Adózóna.hu a kormány honlapján fedezte fel azt a rendelettervezetet, amely a tb-törvény végrehajtásáról szóló jelenlegit módosítaná.

A költségvetési törvénytervezetből ugye az derült ki, hogy 2015-től megszűnik a 13 százalékos mértékű korkedvezmény-biztosítási járulék. A kormányrendelet most azt szabályozza, hogy az esedékességet követően a 2015. január 1-jét megelőző időszakra kifizetett (juttatott) járulékalapot képező jövedelmeknél még alkalmazni kell a korábbi szabályt. Utána azonban már nem.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Az előadóművészek biztosítási kötelezettségénél azt a helyzetet rendezik, ha nincs szerződés. Ekkor az lesz a szabály, hogy az előadásra invitáló felkérés elfogadásától számítva annak napjáig állhat fent, de legfeljebb 7 nap vehető figyelembe ilyen címen.

Ha kíváncsi rá, mi változik a megállapodás útján visszajáró járuléknál, az egészségügyi szolgáltatás jogosultságánál, akkor kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik