Pénzügy

Szeged és Eger a legolcsóbb az ünnepek alatt

eger(210x140).jpg (eger, )
eger(210x140).jpg (eger, )

Nagyon eltérő, hogy milyen mértékű áremelés mellett érhetőek el a különböző szállások karácsonykor, és szilveszterkor.

Szilveszterezésre

A trivago.hu szállásár-összehasonlító weboldal adatai szerint a kedvelt úti célok közül Szeged és Eger a legolcsóbb választás azok számára, akik elutaznának az ünnepek alatt.

Itthon Eger, Európában Varsó éri meg leginkább decemberben

Szinte minden fontos úti cél átlagos decemberi szállás árai nőttek a 2013-as decemberi árakhoz képest. Jelentős, körülbelül 20 százalékos emelkedés tapasztalható két fürdővárosunk, Hajdúszoboszló és Sárvár áraiban, de több mint 10 százalékot ugrottak az átlagos szállás árak Sopronban, Miskolcon és a fővárosban is – derül ki a statisztikából.

Európában nem ilyen jelentős a növekedés. Varsóban a legkedvezőbbek a szállás árak decemberben, egyben csökkentek is valamelyest az előző év azonos időszakához képest. Belgrádban ugyan jelentős, közel 30 százalékos a növekedés, de a szerb főváros még így is a 10 legolcsóbb európai úti cél között van.

Az ünnepi árak is magasabbak

 

Emelkedést mértek a kifejezetten az ünnepek alatti átlagáraknál is, a tavalyi, december 24-től január 1-ig tartó időszakhoz képest országosan 10 százalékos növekedést tapasztaltak. 

A 2014-es, teljes december havi átlagárhoz képest pedig az ünnepi időszakra kiszámolt szállás árak ugyancsak jóval magasabbak. A legdrágább ebben az időszakban Hévíz, ahol 45000 forintért foglalhatunk szállást, a legolcsóbb pedig Eger 19 000 forintos átlagárral.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik