Pénzügy

Jönnek a csekkbefizető automaták

Angel Marianna
Angel Marianna

újságíró. 2014. 12. 17. 11:32

Húsz csekkbefizető automatát állít üzembe jövő év elején több forgalmas postán és bevásárlóközpontban a Magyar Posta Zrt.

Korábban a témában:

Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója az automata szerdai bemutatóján elmondta: az automatákat a T-Systems Magyarország Zrt. szállítja, a tapasztalatok alapján pedig döntenek további automaták telepítéséről.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a csekkbefizető automaták pontos helyét később határozzák meg, de az első ütemben Budapesten és az agglomerációban, illetve a nagyvárosokban telepítik őket.

A géppel kitöltött csekk befizetése az automata POS terminálján, bankkártyával történik, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül, egy fizetési művelettel 290 ezer forint értékben maximum öt csekk adható fel. A tranzakciót követően az adatok – ugyanúgy, mint a postán befizetett csekkek esetében – a Magyar Posta elszámoló központjába kerülnek, elszámolásuk itt történik – magyarázta Szarka Zsolt.

csekkbefizeto-automata(650x433).jpg (csekkbefizető automata, magyar posta, ) Fotó: MTI

A vezérigazgató a modernizációval kapcsolatban hangsúlyozta: a Magyar Posta folyamatosan fejleszti a csekkbefizetési szolgáltatását, ősszel bevezették a postai iCsekk mobil alkalmazást, január 1-től a postai csekkeken kötelező a QR kód feltüntetése, jövő év első negyedévében megkezdik a postai hálózatban jelenleg üzemelő POS terminálpark cseréjét annak érdekében, hogy a postákon a bankkártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.