Pénzügy

Az állam megveszi a Budapest Bankot

Ambrus Vilmos
Ambrus Vilmos

2014. 12. 04. 15:39

A magyar állam megveszi a Budapest Bankot, az eddigi tulajdonos GE és a magyar kormány az erről szóló előszerződést csütörtökön írta alá - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő tájékoztatón.

Korábban a témában:

A Budapest Bank jövőjéről ugyan csak később dönt a kormány, de hosszú távon nem cél az állami tulajdon megtartása, egy-két éven belül magántulajdonba kerülhet, akárcsak az MKB – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Szerinte a magyar bankrendszer most kezd a helyes tulajdonosi arányra beállni: 2010-ben a kormány célja az volt, hogy a bankszektorban a magyar tulajdon aránya elérje az 50 százalékot, ez a két bank – MKB, BB – megvásárlásával teljesült. Varga Mihály a BB megvételétől a verseny erősödését, a szolgáltatás színvonalának emelkedését várja. A miniszter korainak tartotta annak megválaszolását, hogy összevonják-e a bankot az MKB-val.

Korábban megÍrtuk: a GE Capital és a kormány lényegében már meg is állapodott, és már csak egy formális kormánydöntésre van szükség ahhoz, hogy az üzletet nyélbe üssék. Mindezek ellenére a bank cáfolta, hogy eladnák a magyarországi érdekeltségeket.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.