Pénzügy

Népszabadság: az államé lesz a Budapest Bank

Budapest-Bank(430x286).jpg (Budapest Bank)
Budapest-Bank(430x286).jpg (Budapest Bank)

Ezzel pedig teljesülhet Orbán Viktor álma: a hitelintézeti szektorban 50 százalék felett lehet a hazai tulajdon aránya.

Bár november közepén még piaci pletykának minősítette a GE Capital, hogy eladnák magyarországi érdekeltségeiket, most már biztosnak tűnik, hogy mégis így lesz. És az is biztosnak tűnik, hogy az állam veszi meg a Budapest Bankot – írta a Népszabadság.

A lap úgy tudja, a GE Capital és a kormány lényegében már meg is állapodott, és már csak egy formális kormánydöntésre van szükség ahhoz, hogy az üzletet nyélbe üssék. A BB a lap megkeresésére azonban továbbra is piaci pletykának minősítette a hírt. Erről pedig már több újság is írt, először a 444, de például a Reuters is megerősítette az információt.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Orbán Viktor november közepén pedig arra utalt a közrádióban, hogy nemcsak az 50, hanem akár a 60 százalékos magyar tulajdoni hányadot is elérhetik a bankpiacon – emlékeztetett a lap. Az MKB megvásárlásával 45 százalék körül tarthatnak, ha ehhez hozzácsapják a BB-t is, akkor az már 50 százalék feletti arányt jelentene, ami a miniszterelnök eredeti célja volt.

A kormány egyébként nem állami kézben lévő bankokat akar, hanem nemzetieket. Ezért a terv az, hogy amit megvásárolnak, azt később elérhetővé teszik magyar tulajdonosoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik