Pénzügy

Sokan bukják az ingyenes készpénzfelvételt

December elsejétől jó pár ember kaphat levelet a bankjától arról, hogy megszűnik számára a díjmentes ATM-csapolás lehetősége.

Ingyenkészpénz

  • Kinek jár és kinek nem?

Ilyen elutasító levelet azok kaphatnak, akik eddig visszaéltek a rendszerrel, vagyis több banknál is beregisztrálták magukat az ingyenes készpénzfelvételre. Ami nem megengedett. De eddig még nem járt semmilyen következménnyel – írta a Privátbankár.hu.

Decembertől azonban (ezt így is tervezték) már működni fog az egységes központi nyilvántartási rendszer, amivel ki tudják szűrni a duplázókat, triplázókat.

Ez a büntetése annak, aki halmozott

A törvény szerint azok sem veszítik el teljesen a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét, akik több vasat is tartottak a tűzben. De csak annál a banknál élhetnek majd vele, ahová legelőször beregisztráltak.

Szankcionálni külön nem fogják őket, viszont a jogtalanul igénybe vett ingyenes lehetőségek után utólag egy összegben meg kell fizetniük a készpénzfelvétel díját, költségét.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Aki ezután változtatna

Az idevágó szabály nem változik. Aki nem a korábban beregisztrált bankban akarja felvenni ingyenesen a pénzét, annak először ott kell lemondania, mielőtt az új pénzintézetben jelezné a szándékát.

Jövőre már csak az ATM-eket fejhetjük ingyen

A lap arra is kitér, hogy december 31-e után a bankfióki kifizetéseknél nem lehet majd igénybe venni a havi legfeljebb kétszeri, összesen maximum 150 ezer forintra rúgó költségmentes díjfelvételt.

Ugyanis hacsak nem változtatnak a törvényen, ez a lehetőség januártól megszűnik, és onnantól már csak az ATM-es készpénzfelvételre vonatkozhat a díjmentesség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik