Pénzügy

Cáfolják, hogy a Matolcsy-rokonhoz kerülhet a Széchenyi Bank

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2014. 11. 20. 09:00

A bank többségi tulajdonosa közleményben tudatta, semmilyen eladást célzó tárgyalások nem zajlanak.

Korábban a témában:

„Cáfoljuk a sajtóban megjelent azon információkat, melyek szerint a T&T Ingatlanforgalmazó Zrt. vételi ajánlatot kapott volna az NHB Növekedési Hitelbank Zrt.-től, vagy annak jogelődjétől az Evobank-tól a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 51 százalékos tulajdonára.
A Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. többségi tulajdonosa a T&T Ingatlanforgalmazó Zrt. semmilyen tárgyalásokat nem folytat és nem is folytatott a pénzintézetben meglévő tulajdoni hányadának értékesítésére.” – írta a T&T Ingatlanforgalmazó Zrt.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Citi Hitelteszt (citibank, )

Közleményükkel arra reagálhattak, hogy az Origo információi szerint az NBH Növekedési Hitelbank vételi ajánlatot tett a Széchenyi Bankra. Az NBH tulajdonosa Matolcsy György unoktaestvére, Szemerey Tamás, aki az utóbbi időben Magyarország egyik leggazdagabb emberévé vált.

A Széchenyi Banknál egyébként gondok vannak: a Magyar Nemzeti Bank a Széchenyi Kereskedelmi Bankhoz november 4-én felügyeleti biztosokat rendelt ki, és a hitelintézet működésében korlátozásokat vezetett be. Nem ez az egyetlen, az Államadósság Kezelő Központ érdekeltségi körébe tartozó pénzügyi intézmény, amivel baj van mostanában. A Magyar Nemzeti Bank péntektől felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez is.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.