Pénzügy

Vesztegetni akart a sikeres magyar “üzletember”

A milliárdos csalással, piramisjátékkal vádolt Szabó-Forrai Zsolt vesztegeni akart egy vállalkozót, aki elhitette vele, hogy az MNB-nél eléri, szálljanak le a cégéről.

Az Index birtokába került dokumentum szerint a milliárdos csalással vádolt, kalandos életű Szabó-Forrai Zsolt, a Fortress nevű álbrókercég vezére közjegyző előtt vállalt kötelezettséget arra, hogy „marketingtevékenység” címén 130 millió forintot fizet ki egy vállalkozónak, amennyiben a Magyar Nemzeti Bank leszáll a piramisjáték-szerűen működő cégeiről.

A jegybank májusban, az okirat elkészítésekor már javában vizsgálta a Fortresst és a hozzá kötődő társaságokat, mivel Szabó-Forraiék – agresszív ügynökhálózatukon keresztül – irreálisan magas hozamokat ígértek rászedhető ügyfeleknek, miközben a pénzt nem fektették semmibe, a hozamokat az új befizetésekből fizették.

A lap szerint Szabó-Forrai azt szerette volna, ha „jótevője” elintézi, hogy az MNB olyan határozatot hozzon legkésőbb június végéig, miszerint a máltai székhelyű Fortress Holdings, a Fortress Holding Kft., a Fortress Befektetési és Pénzügyi Kft., valamint a Clear Hands Bt. is tovább folytathatja a tevékenységét, a cégek bankszámláinak zárolását pedig feloldja a hatóság. De az ígéretből nem lett semmi, sőt, a Fortress vesztét éppen az MNB-nek köszönhette, a jegybank ugyanis mindent megtett annak érdekében, hogy az álbrókercég ne folytathassa a tevékenységét.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik