Pénzügy

Személyi kölcsön kell? Innen semmiképp!

Ha személyi hitelre van szüksége, nem árt tisztában lenni a tudnivalókkal.

Fogorvos, társasház-felújítás, tartozásrendezés, kórházi kezelés – egy család életében számtalan váratlan kiadás lehetséges, amihez gyorsan kell anyagi fedezetet biztosítani. Ilyenkor sokan fordulnak személyi kölcsönért a bankokhoz. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy hol érdemes keresgélni.

A bankok honlapján található hitelkalkulátorok segítségével egyszerű összehasonlítást végeztünk, és megnéztük, ugyanazon összeg és futamidő esetén melyik banknál mennyit kell visszafizetnünk. Az eredmény az lett, hogy 400 ezer forintos kölcsönnél, 48 hónapos futamidővel nincs nagy eltérés a 2014. november 6-án érvényes ajánlatok között.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Körképünk szerint a bankoknál 400 ezer forintot veszünk fel, 48 hónapos futamidővel számolva. Ekkor nagyjából 575-580 ezer forintot kell visszafizetnünk. A kamat általában 19-20 százalék között van. A havi törlesztőrészletek mindenhol 12-13 ezer forint között szóródnak. A különbség inkább az egyéb kondíciókban van (folyósítás gyorsasága, kezelési költség, csekken vagy készpénzben törlesztünk, otthoni szolgáltatással vagy nem).

A Providentnél például középáron vehetünk fel hitelt, de ha azt kéri, hogy házhoz vigyék az igényelt hitelösszeget, és aztán még hetente el is menjenek önhöz a törlesztőrészletért, akkor összesen 900 ezer forintot kell visszafizetnie 580 ezer helyett a 100 hét leteltével.

Az összehasonlításban a következő bankokat néztük meg: Citi Bank, Cetelem, CIB, Cofidis, Erste, K&H, OTP, Provident, Sberbank.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik