Pénzügy

Így vehet iPhone 6-ot személyi hitelre!

Jön a karácsony, ilyenkor mindig felpörögnek az áruhitelek. Most azt néztük meg, miként lehet személyi hitelre vásárolni a Magyarországon novembertől árusított iPhone 6-ost. 

Egy nagy hazai elektronikai bolthálózatban a készülék ára 254 ezer forint. Az üzletláncnak saját banki partnere van, az ő kalkulátoruk alapján így alakul a hitelfelvétel:

Vételár: 254 000 Ft
Önrész: 25 000 Ft (ez a minimális önrész, azaz 200 ezer forint feletti vásárlás esetén 10 százalék)
Futamidő: 12 hónap
Hitelösszeg: 228 600 Ft
Havi törlesztőrészlet: 22 869 Ft

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Nem árt tudni, hogy Magyarországon már csak munkáltatói jövedelemigazolással lehet bármilyen hitelt felvenni. Ebben kötelező feltüntetni a munkavállaló havi nettó jövedelmét. 

A személyi hiteleknél alapszabály, hogy minél nagyobb összeget kér valaki, az egy egységre jutóan annál olcsóbb. Az alsó összeghatár viszont egyre magasabbra kúszik. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb statisztikája alapján 2014. szeptember végén az átlagos kamat 22,14% volt.

Nagyon fontos, hogy mielőtt belevágnánk a hitelfelvételbe, gondolkodjunk felelősségteljesen, hiszen azt a hitelt vissza is kell fizetni!

Ha hitelből vásárlás helyett inkább szeretne iPhone-t nyerni vagy márkás LCD tévét, esetleg egy 120 ezer forintos bútorvásárlásra fordítható utalványt, akkor töltse ki a fenti tesztet!

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik