Pénzügy

Perelnek az online fogadóoldalak – újra lehet játszani

A külföldi engedéllyel rendelkező fogadóirodáknak elegük lett abból, hogy az adóhatóság sorra blokkolta az oldalaikat.

Az utóbbi hónapokban 23 engedély nélküli online szerencsejáték-szervező oldalt blokkolt ideiglenesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és összesen már 50 netes fogadóirodát tettek Magyarországról hozzáférhetetlenné – írta a vg.hu.

Eddig úgy tűnt, semmi akadály nem gördül a NAV-os korlátozások útjába. Most azonban négyen pert indítottak az érintett külföldi engedéllyel rendelkező cégek közül Magyarország ellen. Köztük az elsőként leoltott Bwin és Unibet, és Mayplay, valamint a Hu.10bet is. Emiatt pedig újra elérhetőek lettek az oldalaik, mert eltávolították őket a magyar blokkolási listáról.

A szolgáltatók egyébként azt mondják, a magyar blokkolási eljárás ellentétes az Európai Bíróság szabályaival, mely alapján egy nemzet hatósága kizárólag nemzeti érdekek alapján nem korlátozhatja azon szervezetek működését, amelyeknek az EU országaiban kiadott szerencsejáték licencük van. – írta a Fortunaweb.hu.

A szakportál szerint egyébként a blokkolást könnyű kikerülni és emiatt valószínűleg a cégek nem szenvedtek nagy veszteséget a feketelista miatt. Vagyis azt mondják, a NAV nagyjából eddig sem sok mindent ért el a letiltásokkal. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik