Pénzügy

Így cserkészné be a fiatalokat a Tesco

Munkahely-akciót hirdet az áruházlánc a diákvállalkozások és iskolaszövetkezetek közreműködésével.

Ideiglenes, majd tartós munkahelyhez juthatnak a fiatalok a Tesco, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) együttműködésével, a közös akciót a munkanélküli, ez év nyarán végzett fiatalok számára hirdették meg – közölte az áruházlánc az MTI-vel.

Ötszáz munkahelyet kínálnak fel

Az ötlet onnan jött, hogy a jogi szabályozás szerint azok a fiatalok, akik az idén végeztek, még október végéig – ameddig érvényes a diákigazolványuk – diáknak minősülnek. A Tesco nekik – a pénzkereset mellett – munkatapasztalatot kínál.

Az áruházlánc országosan 500 munkahelyet kínál fel a programba bekapcsolódóknak, akik közül a legjobbakra főállású munkavállalóként is számítanak. Az iskolaszövetkezetek október 31-ig várják a még munkát kereső, végzett diákok jelentkezését.

Eddig is sokan dolgoztak náluk

A Tescónál évente több tízezer diák végez munkát, akik legtöbbször a kereskedelmi egységekben pénztáros és árufeltöltő pozíciót töltenek be.

Az iskolaszövetkezetek évente mintegy 130 ezer nappali tagozatos tanulónak, hallgatónak biztosítanak – a tanulmányi időbeosztásukhoz alkalmazkodó – gyakorlati munkatapasztalat-szerzési, kapcsolatteremtési, valamint legális pénzkereseti lehetőséget.

Ha van kedvük, hallgassák meg a Kaukázis dalát, amelyben többek között arról “vall” egy “teszkós dolgozó”, milyen is ott a munka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik