Pénzügy

Ki a leggazdagabb ember a világon? Nem fogja kitalálni!

A Forbes magazin által összeállított rangsorban Bill Gates kibérelte az első helyet, ő már 21. éve vezeti a leggazdagabb amerikaiak négyszázas listáját.

A Forbes magazin által összeállított rangsor 81 milliárd dollárra (elképzelhetetlenül sok forintra) becsüli Bill Gates vagyonát.

Második a vagyonát a Berkshire Hathawaybe tömörítő befektetési guru Warren Buffett. Az ő pénze most 68 milliárd dollárnál jár.

A dobogó harmadik fokán ötvenmilliárdjával az üzleti elfoglaltságaiból alább adó Larry Ellisont találjuk. Az Oracle társalapítója szeptemberben, hetvenévesen vált meg vezérigazgatói posztjától, de elnökként még közvetlen rálátása marad a vállalat ügyeire.

A már említett Zuckerberg egy év alatt 20-ról 34 milliárdosra növelte vagyonát, köszönhetően a Facebook egyre dinamikusabban növekvő hirdetési bevételeinek. Ezzel a teljesítménnyel sem tudott azonban beférkőzni a tíz leggazdagabb közé.

A Forbes 400-ra az idén 1,55 milliárd dollárral lehetett csak felkerülni, ez új rekordnak számít. De ha ötszázasra bővítenék a listát, akkor is lemaradt volna róla 13 milliárdos.

A tíz leggazdagabb amerikai (milliárd dollárban)

Bill Gates szoftvergyártás – 81
Warren Buffett befektetések – 68
Larry Ellison szoftvergyártás – 50
Charles Koch energetika – 42
David Koch energetika – 42
Christy Walton kiskereskedelem – 38
Jim Walton kiskereskedelem – 36
Michael Bloomberg média – 35
Alice Walton kiskereskedelem – 34,9
S. Robson Walton kiskereskedelem – 34,8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik